Olet täällä

40

Olen aiemmin kirjoittanut siitä, miten keliakia on vaikuttanut elämäntapoihini. Se miten suuresti taudin toteaminen vaikutti ruokailuuni kokonaisvaltaisesti, oli hyvinkin iso harppaus positiiviseen suuntaan. Olen laihtunut, olen oppinut syömään terveellisesti ja monipuolisesti. Ennestään jo liikunnallinen puoleni minussa vahvistui. Nyt olen omatoiminen, en käynyt vain lentopallo treeneissä.

Keliakia motivoi minua hakemaan sitä parhainta oloa, minkä voi fyysisesti saada. Hyvinvointia. Aiemmin söin hyvinkin epäsäännöllisesti ja usein mitä sattuu. Nyt syön tietyn määrän leipää päivässä, ruokailen tietyin väliajoin ja harrastan ainoastaan omatoimista liikuntaa. Voisin sanoa kokonaisvaltaisesti elämäntapojeni olevan aika hyvät. Voi kuulostaa typerältä tai jokseenkin naurettavalta, mutta elän ilman leivonnaisia, karkkeja ja muita teollisia herkkuja. Samoin olen päihteetön enkä syö punaista lihaa. 

Okei jos nyt totta puhutaan, minun kulmakiveni on ruokailuajat. Osaisimpa vaan pitää ne säännöllisinä useammin kuin muutaman kerran viikossa. Samoin hedelmät eli toisin sanoen hedelmäsokeri on koukutukseni. Mulla todettiin muutama viikko sitten sapessa sakkaa ja muuta syytä siihen en löydä kuin hedelmien syönti. En syö punaista lihaa, en rasvaista ruokaa, en käytä edes margariinia. Taitaa joutua nyt hedelmät tarkkailun alaisuuteen...

Haluan motivoida teitä elämään terveellisesti. Olen varma, jos en kärsisi kroonisista selkäkivuista  ja muista psyykkisistä ongelmista, voisin todella hyvin. Niin mahdottoman hyvin, sillä jo nyt huomaan eron, mutta kivun tuoma väsymys ei anna minun nauttia siitä hyvästä olosta ja energiasta. Nauttikaa te siis. Pienet valinnat ovat tärkeitä, viime kesänä lopetin päihteet, loppiaisena lopetin herkkujen syömisen, sokeri koukusta päästyäni loppui lihan syönti. Vähitellen kaikki toimii. 

Tässä avasin siis kiitollisuuttani keliakialle, se herätti paljon keskustelua ja kyseenalaistamista. Oikeasti en olisi löytänyt näitä elämäntapoja ilman keliakiaa. Hyvät elämäntavat ovat nyt äärimmäisen tärkeitä, kun kroppa ei minusta riippumattomista syistä voi hyvin.

Onko teidän kotikaupungeissa saatu nauttia auringosta vai vesisateesta? Täällä Lahdessa on 13 astetta lämmintä ja vettä sataa.

Kommentit

Lisää uusi kommentti