Olet täällä

0

Enää muutama yö jouluaattoon! Se tuntuu ihan uskomattomalta, sillä minulle joulu on vuoden kohokohta. Aika jota eniten odotan. Se rauha, mikä lipuu sisuksiin ja irrottaa arjen hullunmyllystä, etenkin sitä odotan. Ja tv:stä tulevia joulukonsertteja, sisarusten kanssa toistemme kiusoittelua, pitkiä kävelylenkkejä ja herkullisia jouluruokia. Kinkku on ehdoton suosikkini ja painajaiseni onkin, että äiti kinkunvalmistajana laittaa vahingossa tavallisia korppujauhoja kinkun kuorrutteeseen gluteenittomien sijaan. Pitääpä varmistaa, että kaapeistamme löytyy gluteenittomia korppujauhoja!

        

Vastaan tänäkin vuonna perheemme joulupöydän jälkiruokatarjoilusta, pian aloitan suunnitella sitä. Uskon, että glögijuustokakkua on luvassa, sillä parina viime vuonna se osoittautunut menestykseksi. Ajattelin sen lisäksi tehdä paria muuta leivossorttia. Edellisinä vuosina on ollut hillosilmiä, vaahtokarkkibrownieita, kinder-paloja, tiikerikakkua ja tietysti joulutorttuja sekä pipareita. En ole vielä kertaakaan onnistunut tekemään kunnon lehteviä gluteenittomia joulutorttuja, enkä usko tänä vuonna yrittävänikään. En ole koskaan ollut joulutorttujen ylin ystävä ja koska olen perheemme ainut keliaakikko, ei niitä ole tarpeen tehdä. Muissakin herkuissa riittää syötävää. Olen jo tähän mennessä tyhjentänyt kaksi Panda-konvehtirasiaa, koska niiden voimalla olen jaksanut tehdä viimeisten kurssien lopputyöt!

Olen iloinen, että bataattilaatikko on löytänyt tiensä joulupöytäämme, sillä se on aivan törkeän hyvää. Pidän myös porkkana-ja maksalaatikosta enemmän kuin laki sallisi. Ne kolme meiltä löytyy aina gluteenittomina, samoin perunalaatikkoa. Kinkun ja laatikoiden lisäksi meillä on savulohta, kananmunia majoneesikoristeella, rosollia, peruna-, punajuuri- ja italiansalaattia ja ehkä vielä jotain, mitä nyt en muista. Jossain vaiheessa vyötä saa aina löysätä, se on varmaa. Toisin kuin valkean joulun tulo, sillä nyt on satanut vain vettä. Mutta onneksi pukin tulo ei ole lumesta kiinni, sillä kuten isäpuoleni aina lauloi minun ollessani lapsi "jollei jouluna ole lunta, silloin lumitykki hommataan". Eli lahjojen saanti ei lumesta jää kiinni!

 

Viettäkää ihana joulu ja herkutelkaa vatsanne enemmän kuin kylläisiksi, sillä joulu on vain kerran vuodessa! Otan kuvia joulupöydämme antimista ja laitan ne tänne sitten kuolaa valuttamaan. Toivottavasti saamme valkean joulun joka puolelle Suomea! Mutta pääasia on sisäinen rauha ja notkuva herkkupöytä. Nauttikaa ja rentoutukaa!

-Nora

Lisää uusi kommentti