Olet täällä

0

Kesä vierähti. Lumi on jo maassa. Suomi tuli kierrettyä ainakin yhteen kertaan. Monet kahvikupposet on juotu ja aika usein syöty leivonnaisiakin, mikä valitettavasti tuntuu myös vyötäröllä. Mieleenpainavin elämys oli vierailu Utsjoen kirkkotuvilla. Kahvituvassa minua odotti gluteeniton vohveli, tosin minäkin odotin sitä joitain minuutteja, mutta eipä ole niin kiire siellä pohjoisessa. Lapissa olen käynyt neljä kertaa tänä vuonna, kahdesti hiihtämässä, kerran patikoimassa ja vielä linja-autoretkellä ruskan jälkeen. Kaamos on kokematta.

Ihmettelen mikä siinä Lapissa niin kiehtoo.

 

 

Helsingissä käväistiin syömässä maalaistyylisessä paikassa. Muut söivät kyyttöpurilaisen, minä olin tyytyväinen kvinoasalaattiin. Kyläilemässäkin käytiin. Nyt uskallan jo sanoa, etten syö tavallisia pullia. Käsilaukussa oli myslipatukka tms, jos ei talosta löytynyt tarjottavaa. Vuosi sitten join mustaa kahvia ihan liikaa.

Aika usein söimme huoltoasemilla. Kahdelle ei aina kannata valmistaa ruokia asuntovaunussa. Ihan hyvin on merkitty tärkeä G. Syrjäisillä seuduilla, joita kiertelimme, ei aina ollut palveluita.

Nyt opettelin taas tämän kirjautumisen ym. Ehkäpä kirjoittelen useammin. Mieliaiheeni on KELIAKIA PIKATESTI ! Ilman sitä minäkin varmaan söisin tavallista viljaa. En nimittäin tuntenut itseäni erikoisemmin sairaaksi. Nyt melkein suututtaa, kun ihmisillä on kaikenlaisia vaivoja, eivätkä tutkituta keliakiaa. Pikatesti on helppo ja halpa n.20 euroa apteekissa. Eikä tarvitse kerjätä jä väitellä terveyskeskuksessa, sellainen käsitys minulla on, tähän kuuluu hymiö! smiley

Matalia koivuja  tunturissa.

 

Tunnisteet: 
Lappipikatesti

Lisää uusi kommentti