Olet täällä

Yhdessä - videosarja keliaakikoiden läheisten kokemuksista

Keliaakikon perheenjäsenet ja ystävät jakavat gluteenittoman arjen yhdessä keliaakikon kanssa. Keliakia vaikuttaa monin tavoin myös muihin kuin keliaakikkoon itseensä. Arjessa ja juhlassa syntyy monenlaisia tilanteita, joita muistellaan yhdessä vielä vuosien päästä.

Yhdessä-videosarjassa puhuvat keliaakikoiden läheiset. Keliaakikon ystävä, isosisko, puoliso, tytär ja äiti kertovat videoilla gluteenittomasta arjesta hyvine ja huonoine hetkineen. Myös läheinen saattaa tuntea vahvasti: iloa, kun yllättävässä paikassa löytyykin gluteeniton herkku, pettymystä, kun keliaakikko jää ilman tai säikähdystä ja huolta, kun sattuu vahinko.

Ensikosketus (1/5)

Miltä sinusta tuntui aluksi? Videossa keliaakikoiden läheiset kertovat, millaista oli, kun keliakia tuli elämään. Suru, huoli, pelko, shokki. Ja paljon pohdintaa uudesta ruokavaliosta.

 

Arki (2/5)

Kuinka gluteenittomuus näkyy arjessa? Videossa keliaakikoiden läheiset kertovat, miten keliakia ja gluteenittomuus näkyvät arjessa. Mikä sujuu, mihin täytyy kiinnittää erityistä huomiota?

 

Vahinko (3/5)

Onko sattunut vahinkoja? Gluteeni on vaarallista keliaakikon elimistölle. Jo silmin havaittava murunen on liikaa. Mitä tapahtuu, kun keliaakikko saa gluteenia vahingossa? Miltä se tuntuu läheisistä?

 

Pohjakosketus (4/5)

Milloin on tuntunut pahalta? Läheiset myötäelävät tilanteissa, joissa keliaakikko jää ilman syötävää tai tulee sivuutetuksi tai kaltoin kohdelluksi. 

 

Huippuhetki (5/5)

Ilon hetkiä. Kun keliaakikko huomioidaan ja hän saa turvallista, maistuvaa gluteenitonta syötävää, läheiset iloitsevat heidän kanssaan.
 

Elämää keliaakikon kanssa - Iloiset yllätykset!

Keliaakikon läheisenä pääsee mukaan arkeen ja juhlaan, jossa sattuu ja tapahtuu. Välillä ilonaiheet ja yllätykset ovat suuria ja riemastuttavia.