Olet täällä

Kehon hyvinvointi

Miten kehosi jakselee? Kuuntele omaa kehoasi, ja huomioi sen tarpeet

Kehon hyvinvointi

Tunne tyyneys ja rauha kehossasi ja mielessäsi.

Tunteva keho

Arki keliakian kanssa voi kuormittaa, koska keliakian hoito vaatii joka päivä tarkkuutta, teräviä hoksottomia ja kykyä tehdä vaihtoehtoisia suunnitelmia. Oman kehosi tilan tunnistaminen ja kehosi arvostaminen voivat auttaa sinua huolehtimaan paremmin itsestäsi. Harjoitusten avulla opit tunnistamaan, milloin kaipaat rentoutumista. Saat vinkkejä rauhoittumiseen, kun tunnet itsesi levottomaksi tai stressaantuneeksi.

Ravintoa keholle, mielelle ja sydämelle - gluteenittomasti.

Tietoinen syöminen

Keliakian hyvä hoito vaatii syömiseltä paljon, mutta samalla se voi auttaa sinua suhtautumaan tietoisemmin syömiseesi myös terveydelliseltä kannalta. Oman kehon viestien kuuntelemisen opetteleminen on tässä tärkeää.

Seuraavien harjoitusten avulla opit kuuntelemaan kehoasi sen kertoessa mitä, milloin ja miten paljon syödä, nauttimaan syömisestä ja luomaan joustavan suhtautuminen syömiseen. Opit löytämään hyvinvointia edistävät tavat ja itselle sopivan syömisrytmin.

Tee hyviä tekoja itsellesi

Liikkuva keho

Moni keliaakikko huokaa ja ihmettelee, miten gluteenitonta ruokavaliota voidaan pitää laihtumista tukevana ruokavaliona. Toiselle taas keliakian vaatima tarkkuus muuttaa arkea siinä määrin, että liikkumiselle jää vähemmän aikaa. Muistathan, että liike on lääke. Lisäämällä päivääsi hyötyliikuntaa, taukojumppia tai pidempiä liikuntahetkiä yksin tai yhdessä toisten kanssa, saat lisää virtaa ja teet hyviä tekoja kehosi eteen. Liikunnassa sekä pienet että suuremmat teot ovat hyödyllisiä - lisää siis myös arkiliikuntaa.

Voit nauttia ja kokea tyydytystä siitä, että pystyt liikkumaan. Voisiko liikunta olla osa sinun arvojesi mukaista elämää?