Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Teksti Ann-Mari

Metsät ovat nyt pullollaan puolukkaa, oletteko huomanneet? Minä kävin puolukassa lähikaupassamme, kun en malttanut odottaa viikonloppuun asti. Oli meinaan pakko saada tätä ihanaa piirakkaa, jonka tein ensimmäisen kerran jo viime viikolla. Silloin ehdin itse ottaa siitä vain yhden palan, sillä se katosi nopeasti parempiin suihin. :-)

Anna tälle piirakalle mahdollisuus, vaikka et olisikaan puolukan ylin ystävä. Tässä puolukan kirpeys taittuu kivasti fariinisokerin avulla. 

 

Puolukka-keikauskakku

Valmistusaika noin tunti

Vuoan pohjalle:

leivinpaperia

1 dl fariinisokeria

4 dl puolukoita

taikina:

100 g voita tai margariinia

1 1/4 dl sokeria

1 muna

2 ½ dl gluteenittomia jauhoja

1 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kardemummaa

1 1/4 dl kevytkermaa

 

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuoan kokoinen pala ja laita se vuoan pohjalle. Ripottele päälle fariinisokeri ja puolukat.

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna ja lopuksi kuivat aineet vuorotellen kerman kanssa.

Levitä taikina puolukoiden päälle. Paista 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku lämpimänä.

Lisää uusi kommentti