Olet täällä

0
 
Hei kaikille! Ja toivotan hurjasti tsemppiä jokaiselle näihin poikkeusoloihin. Muistetaanhan noudattaa THL:n ohjeita! Pidä metrin väli, tervehdi ilman kättelyä, sairasta kotona, älä vieraile mummolassa sekä yski ja aivasta oikein.
 
 
 
Itse en ole ollenkaan miettinyt keliakian vaikutusta koronaan, mutta ilmeisesti Ruotsissa on mietitty tätäkin. Seuraan naapurimaamme Ruotsin keliakiayhdistystä sosiaalisessa mediassa ja siellä lastenlääkäri, keliakiaspesialisti sekä kliinisen epidemiologian professori Jonas Ludvigsson totesi, että (suora lainaus täältä):
 
 
 
– Vi vet inte så mycket i dagsläget, men min gissning är att barn med celiaki inte tillhör någon riskgrupp, medan vuxna med celiaki kanske skulle kunna ha en något ökad risk, men ingen vet. Celiakipatienter har en ökad risk för t.ex. vanlig influensa, säger Jonas. Jag tror att riskökningen är minimal och skulle inte själv vidta några extra åtgärder för att jag hade celiaki.
 
 
Gissning = arvaus eli lääkäri esitti pelkkää arvailua. Kuitenkin sanoma on, että THL:n varotoimet ovat kaikille vaaditut. Muistutan kaikkia vielä siitä, että älä haksahda sosiaalisen median tai minkään muun median huuhaa-juttuihin. Mieti aina, kuka on kirjoittaja ja millä aineistolla hän esittää todisteensa. Ja kysy perusteluja!
 
 
Toivottavasti kukaan ei ole kärsinyt tavaroiden saatavuuden ongelmista! Itse olen löytänyt kaikkea kaipaamaani ja tuorehiivakin on palannut kauppojen kylmähyllyihin. Muistattehan teeleivän! Kuinka ihana keksintö. Ainekset sekaisin ja uuniin ja heti valmis. Se on huonoa teeleivässä, että se pitää syödä heti. Tai se taitaakin olla sen hyvä puoli :D

Teeleipä

3dl gluteenittomia rouheisia jauhoja
1,5dl gluteenittomia kaurahiutaleita
0,5 dl kauralesettä (tai jätä pois ja laita 2 dl kaurahiutaleita)
2 tl leivinjauhetta
3,5 dl piimää/maitoa/kasvimaitoa
Puoli desiä öljyä
 
Sekoittele ainekset yhteen ja levitä pellille. Paista 225 asteessa 15-20 minuuttia. Syö heti! Appelsiinimarmeladi toimii aina!

Lisää uusi kommentti