Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
0

Gluteeniton arki on sujunut niin mukavasti nyt, että ei ole tullut edes mieleen gluteenittomuuteen liittyviä bloggausaiheita. Suunnan bloggaajien kesken meillä on arkiruokahaaste, mutta siihenkään en ole saanut tartuttua, koska gluteenittomuus on niin tuttua ja arkea, että ei edes keksi sen kummempaa vinkkiä. Ei mitään ihmeellistä!

Hirveän moni ruoka on luonnostaan gluteeniton. Gluteenittomuus on kotona hirveän helppoa.

Jos ohjeessa lukee vaikka vehnäjauho, vaihda se gluteenittomaan vaaleaan jauhoon. Jos korppujauho, vaihda gluteenittomaan korppujauhoon. Tarkista soija, liemikuutiot, mausteseokset. Lue kaikki tuoteselostukset ja opi ymmärtämään, mitä pakkausmerkinnät tarkoittavat (että opit, hanki Keliakialiiton Pakkausmerkinnät-opas). Osta tai leivo gluteenittomat leivät ja pullat. Käytä eri levitettä kuin gluteenileipää voitelevat. Käytä eri leikkuulautaa, leipäveistä ja leivinliinaa. 

Pidä huolta, että astiat, kulhot ja ottimet ovat puhtaita. Ota selvää, kysele, hae vertaistukea Keliakialiiton ja nettiryhmien kautta.

Suurin osa ruuista on meillä sellaisia, jotka käyvät kaikille. Yhtenä iltana teimme esimerkiksi thai-kanakeittoa, johon tulee muun muassa kanaa, kookosmaitoa, korianteria, punacurrytahnaa, limeä, kaffirlimen lehtiä ja paprikaa.

Hyviä ja varmasti onnistuvia gluteenittomia reseptejä olen löytänyt Pörden keittiössä -blogista. Kannattaa tutustua! Tänään tein tällä ohjeella pullia ja onnistui hyvin!

Mikäs sen parempi tapa nauttia sunnuntaista kuin pullia syöden! Mukavaa alkavaa viikkoa!

#gluteenitonarkiruoka #gluteenittomatsafkat

 

 

 

 

 

 

 

Lisää uusi kommentti