Olet täällä

2

Teksti Ann-Mari

Marraskuun harmaus voi iskeä päälle aika tiukalla otteella. Silloin on paikallaan leipoa lohtukakku, porkkanakakku.

Leivoin tämän kakun isänpäiväksi. Siihen tuli tupla-annos kuorrutetta, joten jos uskot pärjääväsi vähemmällä, voit puolittaa annoksen. Meillä juuri tuo kuorrute on se, joka taltuttaa harmauden.

 

Gluteeniton porkkanakakku

3 munaa

3 dl sokeria

3 dl gluteenittomia jauhoja

2 tl leivinjauhetta

1,5 tl vaniljasokeria

1 rkl kanelia

4 dl porkkanaraastetta 

150 g voita/margariinia

Kuorrute:

100 g voita

400 g maustamatonta tuorejuustoa

3 dl tomusokeria

(koristeeksi appelsiininkuoripaloja)

 

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot, porkkanaraaste ja rasva vuorotellen muna-sokerivaahtoon. Sekoita tasaiseksi.

Voitele ja korppujauhota noin 30 x 20 cm vuoka (tai vuoraa leivinpaperilla). Kaada takina vuokaan ja paista 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.

Vaahdota rasva ja tuorejuusto vatkaimella sekaisin. Lisää tomusokeri varovasti joukkoon. Kuorruta kakku.

Kommentit

Tämä on testattava! Harmaaseen marraskuuhun kaivataan juurikin porkkanalohtua. Kiitos ohjeesta, ensi perjantaina me syödään tätä. :)

Lisää uusi kommentti