Olet täällä

97

Heipä hei, Suunta oli jonkin aikaa kaatuneena, mutta nyt pääsen purkamaan omaa kirjoitusintoani. Halusin kirjoittaa nyt itselleni hyvin ajankohtaisesta aiheesta, nimittäin kivusta. Olen viimeisen viikon ajan kärsinyt kovista selkäkivuista. Apua olen hakenut kahteen otteeseen terveyskeskuksesta. Selkäkipuiselle tutut kipupiikit ovat olleet iltapäivän pelastastaja.  

Kipu on varmasti keliaakikolle tuttu asia. Osa meistä kokee vatsakipua, osa nivelkipua, osa päänsärkyä ja osa henkistä kipua suomennettakoon tuo masennukseksi tai masentuneisuudeksi. Kuitenkin, muista ettet ole yksin ja uskalla puhua kivun pintaan tuomista ajatuksista. Vatsakipu voi diagnoosin jälkeen jatkua pitkäänkin, mutta ajan mittaa suoliston korjaannuttua sekin helpottaa. 

Halusin kuitenkin kirjoittaa tämän tekstin kaikille kipua kokeville, olit sitten kipukroonikko kuten minä, olet murtanut kätesi tai sinuun vain sattuu. Jos olet kipukroonikko niin jätä kommentti alas, juttelisin mielellään pitkäaikaisen kivun tuottamista fiiliksistä.

Annan nyt muutaman vinkin, mitkä auttavat oman kipuni hoidossa. 

  1. Ensimmäiseksi tietysti lääkkeet. Apteekissa myydään paracetamolia ja ibuprofeiinia erilaisissa lääkepakkauksissa ja annoskoissa. Eli eikun apteekkiin ja juttelemaan apteekkarin kanssa. Huomioikaa, että lääkkeet ovat vain tilapäiseen käyttöön.
  2. Kylmäpakkaus. Suosin itse kylmäpakkausta enemmän kuin kylmä geeliä. Kukin tykkää mistä tykkää, mutta itse saan paremman kivun lievityksen kylmäpakkauksella. 
  3. Asentohoito, selkäkipuun auttaa lattialla makoilu ja jalkojen nosto 90 asteeseen esim penkin päälle ja peppu vähän irti lattiasta. Toinen on kylkimakuu, tyyny polvien välissä ja pyyhe rullattuna suoliuluun yläpuolelle. Mutta esimerkiksi mun nilkan ollessa murtunut, samoin ennen ranneleikkausta raajan kohottaminen sydämmen tason yläpuolelle ja samanaikaisesti rentouttaminen auttoi huomattavasti.
  4. Ajatukset muualle. Musiikin kuuntelu, videoiden katselu tai jutteleminen. Mikä tahansa, mikä saa ajatukset pois kivusta. Tällähetkellä kirjoitan tätä, jotta saisin muuta ajateltavaa.
  5. Kipukroonikolle suosittelen Helena Mirandan kirjoittamaa Ota Kipu Haltuun -kirjaa.

 

Tunnisteet: 
kipu

Kommentit

Kipukroonikko vuodesta 2011(Selkä (työkyvyttömyys eläkkeellä.Tällä hetkellä oikean puolen iskias kivut pahimmat.
Ikävä kuulla kipu tarinastasi, mutta minulle helpottavaa kuulla muistakin kipukroonikoista, sen verran voin avata, että olen 16-vuotiaasta asti potenut kroonista selkäkipua eli vuodesta 2013, viime keväänä jouduin jättämään koulun kesken kyseisestä syystä.
Kipukroonikko 2004 vuodesta saakka Useita leikkauksia läpi käyneenä, tiedän mitä kipu on. Selkää on operoitu ja tehty luudutusleikkaus vuonna 2006
Moi, Tsemppiä sulle! Onko kyseiset kivun hoito menetelmät auttaneet sua? Oletko lukenut kyseistä kirjaa? Minulla on vielä monta vuotta edessä kivun kanssa, niin olisi mukava kuulla miten olet pärjännyt?
buy doxycycline online without a prescription - doxycycline 100mg capsules buy prednisolone 25 mg cost

Sivut

Lisää uusi kommentti