Olet täällä

0

Hui miten nopeasti loma hupeni ja kääntyi arkeen! Sitä myötä ruokailukin palasi raiteilleen.

Meidän perheemme ruokailut ovat loman aikana paljon rennommat kuin arkisin. Syömme enemmän salaattilounaita, leipävälipaloja, marjoja, vihanneksia - kaikkiaan siis paljon arkea kevyemmin. 

Mutta herkutteluunkin panostamme. Alkukesän raparperit, keskikesän marjat ja loppukesän omenat uppoavat piirakoihin ja paistoksiin.

Kesällä vietämme myös Kaisan synttäreitä, joita juhlistimme tällä kertaa mökillä. Tein sankarille muhkean kakun, jonka veljeni risti heti sen nähtyään Monsteriksi.Syynä oli valtava koko (nooh, ehkä vähän ylimitoitettu) sekä ulkonäkö, kun helle teki tepposet kuorrutteelle. Viinimarjatertut kuitenkin peittivät pienet kauneusvirheet, eikä maku ollut muuta kuin kerrassaan herkullinen.

Monsteri-suklaakakku

Pohja:

5 munaa

150 g tummaa leivontasuklaata

2,5 dl gluteenittomia jauhoja

1 rkl vaniljasokeria

1 tl leivinjauhetta

1/4 tl suolaa

200 g voita

2 dl fariinisokeria

Vuokaan: gluteenittomia korppujauhoja ja rasvaa

Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka (halk. 24 cm).

Erottele kananmunista keltuaiset ja valkuaiset.

Sulata suklaa mikrossa miedolla lämmöllä, sekoita välillä, tai vesihauteessa.

Sekoita jauhot, vaniljasokeri, leivinjauhe ja suola keskenään.

Vatkaa voi ja fariinisokeri vaahdoksi, lisää keltuaiset yksitellen.

Lisää suklaasula taikinaan muutamassa erässä samalla kevyesti vatkaten. Lisää kuivat aineet vähän kerrallaan.

Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää taikinaan kevyesti vatkaten.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisessa uunissa alatasolla 40 minuuttia. Suojaa tarvittaessa foliolla. Kumoa kakku pian paistamisen jälkeen.

Daim-täyte

4 dl kuohukermaa

200 g mascarponejuustoa

½ dl sokeria

2 tl vanijlasokeria

2 isoa Daim-patukkaa (a 56 g)

200 g vadelmia

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone ja sokerit.

Rouhi Daimit ja lisää täytteeseen.

Suklaakuorrutus

130 g tummaa suklaata

1 dl kuohukermaa

Sulata suklaa vesihauteessa. 

Lämmitä kerma kattilassa ja lisää sula suklaa. Anna jäähtyä hetken.

-----

Halkaise suklaakakkupohja kahteen kerrokseen. Levitä Daim-täyte väleihin.

Lisää suklaakuorrute kakun päälle.

 

Alkuperäiset ohjeet ovat Kinuskikissan leivonkirjasta, kakku on koottu niitä yhdistelemällä.

 

 

Lisää uusi kommentti