Olet täällä

Anonymous (ei varmistettu)
156

Teksti Ann-Mari

Meillä herkuteltiin isänpäivänä tällä gluteenittomalla maapähkinävoijuustokakulla. Muunsin reseptin gluteenittomaksi K-ruoka-sivuston ohjeesta ja tuunailin sitä vähän muutoinkin. Ja hyvää tuli!

Gluteeniton maapähkinävoijuustokakku

10 annosta

Pohja:

200 g gluteenittomia digestivekeksejä

75 g voita

Täyte:

540 g vaniljatuorejuustoa

3 kananmunaa

1 prk crème fraîchea

2 rkl Maizena-maissitärkkelystä

½ dl sokeria

1½-2 dl maapähkinävoita

Lisäksi:

100 g tummaa suklaata

½ dl murskattuja suolapähkinöitä

Tarjoiluun:

kinuskikastiketta tai kermavaahtoa

 

Hienonna keksit ja sekoita sulatettu voi niiden joukkoon. Painele seos voidellun irtopohjavuoan (halkaisija 18 cm) pohjalle.

Sekoita tuorejuusto, kananmuna ja ranskankerma sekaisin vatkaimella. Lisää maissitärkkelys siivilän läpi joukkoon. Lisää sokeri ja maapähkinävoi ja pyöräytä ainekset sekaisin. 

Kaada seos vuokaan keksimurupohjan päälle ja paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Peitä kakun pinta leivinpaperilla 30 minuutin paistamisen jälkeen.

Jätä kakku jäähtymään sammutettuun uuniin noin tunniksi niin, että uuniluukku jää raolleen. Anna kakun vielä jäähtyä ja laita se jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai yön ajaksi.

Poista kakku vuoasta. Sulata paloiteltu suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Lusikoi sulanut suklaa kakun päälle raidoiksi. Voit tehostaa raitoja vielä lusikanvedoilla. Lisää rouhitut suolapähkinät kakun päälle.

Tarjoa kakun kanssa kinuskikastiketta tai kermavaahtoa.