Olet täällä

0

Me juhlistimme tänään pitkäperjantaita tällä herkullisella kakulla, jonka resepti minun on ihan pakko jakaa kanssanne! 

Muuntelin Valion uudessa reseptilehtisessä ollutta ohjetta. Alkuperäisessä ohjeessa on täytteenä lakritsin makuista rahkaa ja päällä lakukarkkeja, mutta kun ne eivät meidän perheessä käy päinsä, niin muutin kakun kokonaan sitruunaiseksi. Ja hyvää oli!

Kakun jujuna on sen takinaan tuleva raastettu kesäkurpitsa. Ja jos sen olemassaolosta ei mainitse, niin ei kukaan sitä osaa ainesosaksi arvatakaan.Menee siis täydestä niin lapsille kuin miehillekin! :-)

 

Täytetty sitruunakakku

10-12- annosta

 

350 g kesäkurpitsaa (mieluiten keltaista)

1 sitruuna

150 g voita

3 dl sokeria

3 munaa

3 dl gluteenittomia jauhoja

1 2/3 perunajauhoa (tai 2 dl maissitärkkelystä)

2 tl leivinjauhetta

1 tl ruokasoodaa

 

Vuokaan:

juoksevaa margariinia, gluteenittomia korppujauhoja

 

Täyte ja kuorrutus:

3 prk maustettua sitruunarahkaa

1 dl vispikermaa

gluteenittomia pääsiäismakeisia

vaahtokarkkeja

 

Jos käytät vihreää kesäkurpitsaa, kuori ensin sen virheä kuori pois. Raasta kurpitsta puolikarkealla raastinterällä.

Pese ja kuivaa sitruuna. Raasta kuori ja purista mehu (noin 3 rkl).

Vaahdota pehmeä voi ja sokeria vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Yhdistä rasvavaahtoon kesäkurpitsaraaste, sitruunan mehu ja kuoriraaste. Yhdistä gluteenittomat jauhot, leivinjauhe ja sooda. Lisää ne takinaan ja sekoita vain sen verran, että taikina on tasaista.

Voitele ja korppujauhota tasapohjainen, mieluiten alumiininen kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan.

Paista 175 asteessa tunti tai kunnes kakun reunat irtoavat kakkuvuoasta.

Anna kakun jäähttyä vähintään vartti viileässä ennen kumoamista.

Leikkaa kakku kolmeen kerrososaan jääkaappikylmänä. Säilytä täyttämätöntä kakkua hyvin peitettynä huoneenlämmössä, mielellään seuraavaan päivään.

Täytä kakun alimmat kerrokset sitruunarahkalla, 1 prk/kerros.

Vaahdota kerma ja lisää purkillinen rahkaa kerman joukkoon, sekoita tasaiseksi. Pursota rahka-kermaseos kakun koristeeksi. Lisää halutessassi päälle vielä pääsiäiskarkkeja ja vaahtokarkkeja.

Lisää uusi kommentti